Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

ZEPDON

Brand Name: Zepdon

Generic Name: Raltegravir

Strength: 400mg

Manufacturer: Cipla

Packing: 60 tabs

Diseases: Anti HIV

Category:
Description

Description

Q1. What is Zepdon (Raltegravir)?

Ans. Zepdon tablet is used in the treatment of HIV (Human immunodeficiency virus) infection. It belongs to a class of medications known as antiretrovirals. It helps to reduce the multiplication of viruses in human cells.  

Q2. What are the side effects?

Ans. Some common side effects are:- Insomnia, diarrhea, dizziness, muscle pain, fatigue, abdominal pain, indigestion, pale skin, chest pain, fever, etc.

Q3. How to take this medicine?

Ans. It is important to take the Zepdon tablet as prescribed by your doctor. Swallow the whole tablet with a glass of water and take it regularly at the same time every day. Do not take this medicine in the wrong way as it may lead to some severe side effects.

Q4. Can I take this medicine during pregnancy? 

Ans. Do not use Zepdon tablet if you are pregnant or planning to become pregnant. This medication can cause harm to the unborn baby.

Q5. What happens if I miss a dose? 

Ans. If you miss a scheduled dose of Zepdon tablet, contact your doctor immediately. Do not stop or change your dosing schedule without taking suggestions from your doctor.

Q6. What are the warnings and precautions?

Ans.  Before starting treatment with the Zepdon tablet, please inform your doctor about your previous medical history.

  • This medication should be used with caution in patients who have a history of autoimmune disorders. 
  • Do not use this medicine if you are allergic to Raltegravir.
  • Do not crush or break the tablet. 
  • Avoid driving or operating heavy machinery. 

Q7. How does Zepdon (Raltegravir) work?

Ans. This medication works by blocking the activity of an enzyme, HIV integrase, which the virus needs to make more viruses. It helps the immune system by reducing the amount of HIV from the body. 

Q8. Can I drive after taking this medicine?

Ans. Zepdon tablets may cause dizziness in some patients. Do not drive if you experience any symptoms of dizziness because it may affect your ability to drive.

Q9. What are the storage conditions?

Ans. Store this medicine in a refrigerator. Keep it away from direct heat and light. Please consult your pharmacist or doctor for more details regarding the Zepdon (Raltegravir).

Q10.  What should I avoid while receiving this medication? 

Ans. Avoid contact with people who have infections. Follow your doctor’s instructions and restrictions about any food and other activities

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ZEPDON”

Your email address will not be published. Required fields are marked *