Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

TRUSTIVA

Brand Name: Trustiva

Generic Name: Efavirenz, Emtricitabine and Tenofovir Disoproxil Fumarate

Strength: 600mg/200mg/300mg

Manufacturer: Hetero

Packing: 30 tabs

Diseases: Anti HIV

Category:
Description

Description

Q1. What is Trustiva (Emtricitabine + Tenofovir disoproxil fumarate + Efavirenz)?

Ans. Trustiva tablet is a combination of 3 medications: Emtricitabine, Tenofovir disoproxil fumarate, and Efavirenz that are used in the treatment of HIV. This medication helps in lowering the amount of HIV from the body and it boosts up your immunity to fight against cancer. 

Q2. What are the side effects? 

Ans.  Some common side effects are:- Rash, abdominal pain, diarrhea, insomnia, chest pain, dizziness, pale skin, fatigue, muscle pain, etc. 

Q3. What happens if I miss a dose? 

Ans.  If you miss a scheduled dose of Trustiva tablet, contact your doctor immediately. Do not stop or change your dosing schedule without taking suggestions from your doctor.

Q4. Can I drive after taking this medicine?

Ans. Trustiva tablets may cause dizziness and excessive drowsiness in some patients. Do not drive if you experience any symptoms because it may affect your ability to drive. 

Q5. How does Trustiva (Emtricitabine + Tenofovir disoproxil fumarate + Efavirenz) work?

Ans. Trustiva tablet is a combination of antiretroviral medications. This tablet works by preventing the Human immunodeficiency virus (HIV) from multiplying and Trustiva tablet also increases the CD4 cell (white blood cells that protect against infection) count in your blood.

Q6. What are the warnings and precautions? 

Ans. Before starting treatment with Trustiva tablets, please inform your doctor about your previous medical history.

  • Close monitoring of liver function and kidney function is required while having treatment with this medication.
  • Do not drive or operate heavy machinery. 
  • Do not take this tablet if you are allergic to Emtricitabine, Tenofovir disoproxil fumarate, and Efavirenz. 
  • Do not crush or break the tablet. 

Q7. Can I take this medicine during pregnancy? 

Ans. Do not take a Trustiva tablet if you are pregnant or planning to become pregnant. This medication can cause harm to the unborn baby.

Q8.  What are the storage conditions? 

Ans. Store this medicine at room temperature. Keep it away from direct heat and light. Please consult your pharmacist or doctor for more details regarding the Trustiva tablet.

Q9. Can I take this medicine during breastfeeding?

Ans. Trustiva tablets are not recommended in breastfeeding unless it is necessary due to the potential risk of toxicity to the fetus.

Q10.  What should I avoid while receiving this medicine?

Ans. Avoid contact with people who have infections. Follow your doctor’s instructions and restrictions about any food and other activities.

 

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “TRUSTIVA”

Your email address will not be published. Required fields are marked *