Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

TRIUMEQ

Brand Name: Triumeq

Generic Name: Abacavir, Dolutegravir and Lamivudine

Strength: 600mg/50mg/300mg

Manufacturer: ViiV Healthcare

Packing: 30 tablets

Diseases: HIV

Category:
Description

Description

Q1. What is Triumeq (Abacavir + Dolutegravir + Lamivudine)?

Ans. This tablet belongs to a group of three antiretrovirals medications. This medication is used in the treatment of HIV (Human immunodeficiency virus) infection. It helps to reduce the amount of HIV in your body. 

Q2. What are the side effects?

Ans. Some common side effects are:- depression, fatigue, drowsiness, nausea, headache, abdominal pain, indigestion, pale skin, allergic reaction, chest pain, fever, etc.

Q3. How to take this medicine?

Ans. It is important to take this medicine as prescribed by your doctor. Swallow the whole tablet with a glass of water and take it regularly at the same time every day. Do not take this medicine in the wrong way as it may lead to some severe side effects.

Q4. What are the warnings and precautions?

Ans.  Before starting treatment with a Triumeq tablet, please inform your doctor about your previous medical history.

  • Do not drive or operate heavy machinery. 
  • Triumeq tablets also increase the risk of lactic acidosis. 
  • Do not use this medicine if you are allergic to Abacavir, Dolutegravir, and Lamivudine
  • Do not crush or break the tablet.

Q5. How does Triumeq (Abacavir + Dolutegravir + Lamivudine) work?

Ans. Triumeq tablet is a combination of three anti-HIV medicines: Abacavir + Dolutegravir + Lamivudine. It prevents them from multiplying and reducing the amount of virus from the body. This tablet also increases the count of CD4 cells (white blood cells that protect against infection) in your blood.

Q6. What should I avoid while receiving this medication? 

Ans. Avoid contact with people who have infections. Follow your doctor’s instructions and restrictions about any food and other activities.

Q7. What happens if I miss a dose? 

Ans. If you miss a scheduled dose of Triumeq tablet, contact your doctor immediately. Do not stop or change your dosing schedule without taking suggestions from your doctor.

Q8. Can I take this medicine during pregnancy? 

Ans. Do not use a Triumeq tablet if you are pregnant or planning to become pregnant. This medication can cause harm to the unborn baby. 

Q9. What are the storage conditions? 

Ans. Store this medicine at room temperature. Keep it away from direct heat and light. Please consult your pharmacist or doctor for more details regarding the Triumeq (Abacavir + Dolutegravir + Lamivudine). 

Q10. Can I drive after taking this medicine?

Ans. Triumeq tablets may cause dizziness in some patients. Do not drive if you experience any symptoms of dizziness because it may affect your ability to drive.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “TRIUMEQ”

Your email address will not be published. Required fields are marked *