Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

Tofajak

Brand name: Tofajak

Generic name: Tofacitinib

Strength: 5mg

Manufacturer: Cipla 

Dosage form: Tablet 

Indication: Rheumatoid arthritis

Storage: Store at room temperature

Category:
Description

Description

Q1. What is Tofajak (Tofacitinib)?

Ans. Tofajak tablet is used to treat patients with Rheumatoid arthritis and it belongs to a group of medications known as immunomodulators. Before starting treatment with Tofajak (Tofacitinib), inform your medical practitioner if you have pre-existing diseases like – liver impairment and kidney impairment. 

 

 Q2. What are the side effects of Tofajak (Tofacitinib)?

Ans. Some common and possible side effects of Tofajak tablets are – cough,  vision disturbances, difficulty in swallowing, shortness of breath, nausea, weakness, pale skin, irregular heartbeat, headache, vomiting, fever, etc.

 

Q3. How should I take Tofajak (Tofacitinib)?

Ans. Take the Tofajak tablet orally with a glass of water as prescribed by your healthcare provider. The exact dosage of Tofajak (Tofacitinib) is decided by your physician according to your health conditions. 

 

Q4. What happens if I miss the dose of Tofajak (Tofacitinib)?

Ans. In case you miss a dose of Tofajak tablet from your regular dosing schedule, contact your health professional as soon as possible, and he/she will guide you on how to cope-up with a missed dose or skipped dose.

 

Q5. How does Tofajak (Tofacitinib) work?

Ans. Tofajak (Tofacitinib) works by blocking the activity of an enzyme, which is responsible for various joint damages in rheumatoid arthritis and causes side effects like pain, swelling, damage to the body structure, inflammation, etc.

 

Q6. What are the warnings and precautions of Tofajak (Tofacitinib)?

Ans. Before starting treatment with the Tofajak tablet, never forget to discuss the risk and benefits with your health professional. Following are the warnings and precautions of Tofajak (Tofacitinib)

  • Caution is recommended during treatment with the Tofajak tablet in patients who have a risk of gastrointestinal perforation.
  • Regular monitoring of the lipid levels is recommended while receiving treatment with Tofajak (Tofacitinib).
  • Tofajak tablet may increase the risk of non-melanoma skin cancer in some patients. 
  • Close monitoring of liver and kidney function is required during treatment with Tofajak (Tofacitinib).

 

Q7. Can I consume alcohol while receiving therapy with Tofajak (Tofacitinib)?

Ans. Consumption of alcohol while receiving treatment with Tofajak (Tofacitinib) because alcohol and the ingredients of Tofajak can moderately interact with each other.

 

Q8. Is it safe to take Tofajak (Tofacitinib) during pregnancy and breastfeeding?

Ans. Tofajak tablet is not recommended for use in pregnancy and breastfeeding. Discuss all the risks and benefits of Tofajak (Tofacitinib) with your healthcare provider and medical practitioner.

 

Q9. Can I drive after taking Tofajak (Tofacitinib)?

Ans. Tofajak tablet may cause dizziness and blurred vision in some patients. It is advisable to avoid driving and other tasks that require attention and concentration while receiving therapy with Tofajak (Tofacitinib).

 

Q10. What are the storage conditions of Tofajak (Tofacitinib)?

Ans. Store Tofajak (Tofacitinib) at room temperature. Keep this medication out of pets’ reach. Protect the Tofajak tablet from extreme light. 

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Tofajak”

Your email address will not be published. Required fields are marked *