Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

TENVIR

Brand Name: Tenvir

Generic Name: Tenofovir Disoproxil Fumerate

Strength: 300mg

Manufacturer: Cipla

Packing: 30 tabs

Diseases: Anti HIV

Category:
Description

Description

Q1. What is Tenvir (Tenofovir Disoproxil Fumarate)?

Ans. Tenvir (Tenofovir Disoproxil Fumarate) tablet is used in the treatment of HIV (Human immunodeficiency virus) infection. It helps to reduce the amount of HIV in your body and improves the quality of life. 

Q2. How does Tenvir (Tenofovir Disoproxil Fumarate) work?

Ans. Tenvir tablets prevent the multiplication of viruses in human cells. It stops the virus from producing new viruses and clears up your infection. This medication is also used in combination with other anti-HIV medicines. 

Q3. How to take this medicine?

Ans. It is important to take the Tenvir tablet as prescribed by your doctor. Swallow the whole tablet with a glass of water and take it regularly at the same time every day. Do not take this medicine in the wrong way as it may lead to some severe side effects.

Q4. What happens if I miss a dose? 

Ans. If you miss a scheduled dose of Tenvir tablet, contact your doctor immediately. Do not stop or change your dosing schedule without taking suggestions from your doctor.

Q5. What are the storage conditions?

Ans. Store this medicine in a refrigerator. Keep it away from direct heat and light. Please consult your pharmacist or doctor for more details regarding the Tenvir (Tenofovir Disoproxil Fumarate). 

Q6. What are the warnings and precautions?

Ans.  Before starting treatment with a Tenvir tablet, please inform your doctor about your previous medical history.

  • Tenvir tablets may increase the risk of immune reconstitution syndrome. 
  • Do not crush or break the tablet.
  • This medication also increases the risk of lactic acidosis. 
  • Do not use this medicine if you are allergic to Tenofovir Disoproxil Fumarate.

Q7.  Can I drive after taking this medicine?

Ans. Tenvir tablets may cause dizziness in some patients. Do not drive if you experience any symptoms of dizziness because it may affect your ability to drive.

Q8. Can I take this medicine during pregnancy? 

Ans. Do not use Tenvir tablet if you are pregnant or planning to become pregnant. This medication can cause harm to the unborn baby.

Q9.  What should I avoid while receiving this medication? 

Ans. Avoid contact with people who have infections and avoid driving or operating heavy machinery. Follow your doctor’s instructions and restrictions about any food and other activities.

Q10. What are the side effects?

Ans. Some common side effects are:- nausea, diarrhea, fatigue, dizziness, headache, abdominal pain, indigestion, pale skin, chest pain, fever, etc.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “TENVIR”

Your email address will not be published. Required fields are marked *