Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

TENVIR EM

Brand Name: Tenvir EM

Generic Name: Tenofovir Disoproxil Fumarate and Emtricitabine

Strength: 300mg/200mg

Manufacturer: Cipla

Packing: 30 tabs

Diseases: Anti HIV

Category:
Description

Description

Q1. What is Tenvir-EM? 

Ans. Tenvir-EM tablet is a combination of two anti-HIV medicines: Emtricitabine and tenofovir disoproxil fumarate. This medication is used in the treatment of HIV (Human immunodeficiency virus) infection. It helps to reduce the amount of HIV in your body and improves the quality of life. 

Q2.  How to take this medicine? 

Ans. It is important to take this medicine as prescribed by your doctor. Swallow the whole tablet with a glass of water and take it regularly at the same time every day. Do not take this medicine in the wrong way as it may lead to some severe side effects.

Q3. How does Tenvir-EM tablet work? 

Ans. This tablet belongs to a group of two antiretrovirals medications and specifically to NRTIs (nucleoside analog reverse transcriptase inhibitors). It prevents them from multiplying and reducing the amount of virus from the body. This tablet also increases the count of CD4 cells (white blood cells that protect against infection) in your blood.

Q4. What are the side effects?

Ans. Some common side effects are:- diarrhea, fatigue, dizziness, nausea, headache, abdominal pain, indigestion, pale skin, chest pain, fever, etc. 

Q5. Can I take this medicine during pregnancy? 

Ans. Do not use Tenvir-EM tablet if you are pregnant or planning to become pregnant. This medication can cause harm to the unborn baby. 

Q6. What are the storage conditions? 

Ans. Store this medicine at room temperature. Keep it away from direct heat and light. Please consult your pharmacist or doctor for more details regarding the Tenvir-EM (Emtricitabine and Tenofovir disoproxil fumarate).

Q7. What happens if I miss a dose? 

Ans. If you miss a scheduled dose of Tenvir-EM, contact your doctor immediately. Do not stop or change your dosing schedule without taking suggestions from your doctor.

Q8. What should I avoid while receiving this medication? 

Ans. Avoid contact with people who have infections. Follow your doctor’s instructions and restrictions about any food and other activities.

Q9. Can I drive after taking this medicine?

Ans. Tenvir-EM tablets may cause dizziness in some patients. Do not drive if you experience any symptoms of dizziness because it may affect your ability to drive.

Q10. What are the warnings and precautions?

Ans.  Before starting treatment with a Tenvir-EM tablet, please inform your doctor about your previous medical history.

  • Close monitoring of liver function and kidney function is required during treatment with this medication. 
  • Tenvir-EM tablets may increase the risk of immune reconstitution syndrome. 
  • Do not crush or break the tablet.
  • This medication also increases the risk of lactic acidosis. 
  • Do not use this medicine if you are allergic to Emtricitabine and Tenofovir disoproxil fumarate. 
Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “TENVIR EM”

Your email address will not be published. Required fields are marked *