Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

TELURA

Brand Name: Telura

Generic Name: Tenofovir Disoproxil Fumarate, Lamivudine and Efavirenz

Strength: 300mg/300mg/600mg

Manufacturer: Mylan

Packing: 30 tabs

Diseases: Anti HIV

Category:
Description

Description

Q1. What is Telura (Lamivudine + Tenofovir disoproxil fumarate + Efavirenz)?

Ans. Telura tablet is a combination of antiretrovirals medications. It is used in the treatment of HIV (Human immunodeficiency virus) infection. This medication helps to reduce the amount of HIV in your body and improves the quality of life.

Q2. How to take this medicine?

Ans.  It is important to take this medicine as prescribed by your doctor. Swallow the whole tablet with a glass of water and take it regularly at the same time every day. Do not take this medicine in the wrong way as it may lead to some severe side effects.

Q3. What should I avoid while receiving this medication? 

Ans. Avoid contact with people who have infections. Follow your doctor’s instructions and restrictions about any food and other activities.

Q4. How does Telura work?

Ans. Telura Tablet is a combination of three anti-HIV medicines: Lamivudine + Tenofovir disoproxil fumarate + Efavirenz. This medication prevents them from multiplying and reducing the amount of virus from the body and it helps to boost the immune system to fight against infection. 

Q5. Can I take this medicine during pregnancy? 

Ans. Do not use a Telura tablet if you are pregnant or planning to become pregnant. This medication can cause harm to the unborn baby.

Q6. What are the storage conditions? 

Ans. Store this medicine at room temperature. Keep it away from direct heat and light. Please consult your pharmacist or doctor for more details regarding the Telura (Lamivudine + Tenofovir disoproxil fumarate + Efavirenz).

Q7. What are the warnings and precautions?

Ans. Before starting treatment with Telura tablets, please inform your doctor about your previous medical history. 

  • Close monitoring of body fat distribution and body weight is required during treatment with this medicine. 
  • Do not crush or break the tablet. 
  • This medication increases the risk of lactic acidosis.
  • This medication should be used with caution in some patients because it may increase the risk of CNS side effects like drowsiness, hallucinations, etc. 

Q8.  What happens if I miss a dose? 

Ans. If you miss a scheduled dose of Telura tablets, contact your doctor immediately. Do not stop or change your dosing schedule without taking suggestions from your doctor.

Q9. What are the side effects?

Ans. Some common side effects are:- nausea, diarrhea, headache, muscle pain, cough, pale skin, fatigue, loss of appetite, etc. 

Q10. Can I drive after taking this medicine?

Ans. Telura tablets may cause dizziness in some patients. Do not drive if you experience any symptoms of dizziness because it may affect your ability to drive.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “TELURA”

Your email address will not be published. Required fields are marked *