Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

TAFERO-EM

Brand Name: Tafero-EM

Generic Name: Emtricitabine and Tenofovir Alfenamide

Strength: 200mg/ 25mg

Manufacturer: Hetero

Packing: 30 tabs

Diseases: Anti HIV

Category:
Description

Description

Q1. What is Tafero-EM?

Ans. Tafero-EM tablets belong to a group of two antiretrovirals medications. It is used in the treatment of HIV (Human immunodeficiency virus) infection. This medication boosts the body’s immune system to fight against infection. 

Q2. How does Tafero-EM work?

Ans. Tenvir-EM tablet is a combination of two anti-HIV medicines: Emtricitabine and tenofovir disoproxil fumarate. This medication prevents them from multiplying and reducing the amount of virus from the body. This tablet also increases the count of CD4 cells (white blood cells that protect against infection) in your blood.

Q3. What are the side effects? 

Ans. Some common side effects are:- Chest pain, diarrhea, rash, headache, nausea, dizziness, blurred vision, abdominal pain, joint pain, etc. Contact your doctor or healthcare provider if any side effects occur. 

Q4. How to take this medicine?

Ans. It is important to take this medicine as prescribed by your doctor. Swallow the whole tablet with a glass of water and take it regularly at the same time every day. Do not take this medicine in the wrong way as it may lead to some severe side effects.

Q5. What are the storage conditions? 

Ans. Store this medicine at room temperature. Keep it away from direct heat and light. Please consult your pharmacist or doctor for more details regarding the Tafero-EM (Emtricitabine and Tenofovir disoproxil fumarate).

Q6. What should I avoid while receiving this medication? 

Ans. Avoid contact with people who have infections. Follow your doctor’s instructions and restrictions about any food and other activities.

Q7.  Can I take this medicine during pregnancy? 

Ans. Do not use a Tafero-EM tablet if you are pregnant or planning to become pregnant. This medication can cause harm to the unborn baby. 

Q8. What are the warnings and precautions? 

Ans.  Before starting treatment with a Tafero-EM tablet, please inform your doctor about your previous medical history.

  • Do not use this medicine if you are allergic to Emtricitabine and Tenofovir disoproxil fumarate.
  • Do not crush or break the tablet.
  • Tafero-EM tablets may increase the risk of infections. 
  • Do not drive or operate heavy machinery. 

Q9.  What happens if I miss a dose? 

Ans. If you miss a scheduled dose of Tafero-EM, contact your doctor immediately. Do not stop or change your dosing schedule without taking suggestions from your doctor.

Q10. Can I drive after taking this medicine?

Ans. Tafero-EM tablets may cause dizziness in some patients. Do not drive if you experience any symptoms of dizziness because it may affect your ability to drive.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “TAFERO-EM”

Your email address will not be published. Required fields are marked *