Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

Sunicine

Brand Name: Sunicine
Generic Name: Sunitinib
Manufacturer: Arechar
Strength: 50mg
Dosage: Capsule
Composition: Sunitinib
Indication: Kidney Cancer and Gastrointestinal Stromal Tumor
Storage: Store at room temperature

Category:
Description

Description

Overview

Sunitinib is a chemotherapeutic agent indicated for the treatment of Kidney cancer and GIST (Gastrointestinal stromal tumor) and this active compound is present in the anti-cancer medication named Sunicine. Sunitinib is a small molecule and it belongs to a group of medications known as tyrosine kinase inhibitors. Sunicine is available in the form of a capsule and each capsule contains the strength of 50mg. 

This cancer-fighting medication helps by blocking the signaling pathway of cancer cells and stop them from dividing. Sunicine tablets also help in decreasing the size of a tumor that helps in relieving the symptoms caused by cancer. This is orally administered medication and it is consumed with a glass of water, follow up on your regular dosing schedule prescribed by your medical professional. 

Interactions

Interactions can occur if you use some other medicinal products while receiving treatment with a Sunicine capsule. Always inform your healthcare professional about your previous and current health condition to avoid some major side effects.

Medicine interactions:- anagrelide, avapritinib, bexarotene, dolasetron, escitalopram, fosphenytoin, iloperidone, lefamulin, etc. are the drugs that may interact with Sunicine capsule may decrease the therapeutic efficacy, serum concentration levels, and metabolism. Avoid the use of this capsule and discuss the risk of Sunicine (Sunitinib) with your health professional.

Disease interactions:- the use of the Sunicine capsule may interact with certain other diseases such as liver disease, cardiovascular events, hemorrhagic events, hypertension, etc. In order to avoid these abnormalities, extreme caution and monitoring of the clinical condition are recommended in patients while receiving therapy with Sunicine (Sunitinib) capsules. 

Food interactions:- Avoid the use of such products that can interact with the  Sunicine (Sunitinib) capsule because it can cause allergic reactions and it includes side effects like – nausea, swelling, indigestion, constipation, drowsiness, vomiting, weight loss, irregular heartbeat, abdominal pain, pale skin, etc. 

Alcohol interactions:- consuming alcohol while receiving treatment with Sunicine (Sunitinib) capsule may increase the risk of dizziness and drowsiness in some patients. Avoid the consumption of alcohol and other alcoholic beverages, consult with your healthcare professional before consuming.

Q1. What is Sunicine (Sunitinib)?

Ans. Sunicine contains Sunitinib as an active ingredient and this medication is used to treat Kidney cancer and Gastrointestinal Stromal Tumor. This capsule belongs to a class of drugs known as tyrosine kinase inhibitors. This medication work by blocking the activity of an enzyme and prevent the multiplication of cancer cells. 

Q2. In what strength is it available?

Ans. The strength of Sunicine (Sunitinib) capsules is available in 50mg. Use the strength of this medication as exactly as prescribed by your medical professional.

Q3. What are the side effects?

Ans. Some common side effects of Sunicine (Sunitinib) capsules are:- fever, high blood pressure, loss of appetite, constipation, discoloration of the skin, tiredness, vomiting, etc. If any side effect occurs consult your healthcare professional. 

Q4. What happens if I miss a dose?

Ans. If you miss a dose of Sunicine (Sunitinib) capsule consult your healthcare professional as soon as possible. Do not try to double up the dosage to make up for the missed dose.

Q5. How to take this medication?

Ans. Take Sunicine (Sunitinib) capsules as prescribed by your healthcare professional. Do not change your regular dosing schedule of this capsule without consulting from your physician. 

Q6. What are the storage conditions?

Ans. Store Sunicine (Sunitinib) at room temperature. Do not break or chew the capsule. Consult your pharmacist or medical practitioner to know more information regarding this medication.

Q7. What are the warnings and precautions?

Ans. Before starting the dose of Sunicine (Sunitinib) capsules. Do not forget to discuss and share about your health conditions:- 

  • Caution is necessary for patients suffering from heart disease. 
  • Do not overdose 
  • Not recommended during breastfeeding.
  • Do not skip the dose.

Q8.  Can I take a Sunicine capsule during pregnancy?

Ans. Do not take Sunicine (Sunitinib) capsule if you are pregnant or planning to become pregnant. The active ingredients present in this medication may cause harm to the unborn baby.  

Q9. What should I avoid while receiving Sunicine (Sunitinib)?

Ans. It is advisable to follow your physician or healthcare professional instructions regarding the restrictions of activities related to lifestyle and food during the time of treatment with the Sunicine (Sunitinib) capsule. 

Q10. Can I drive after taking Sunicine (Sunitinib)?

Ans. The use of Sunicine (Sunitinib) capsules can cause excessive drowsiness and decreases your concentration power. If you experience any such side effects avoid driving after the administration of this medication and consult your medical practitioner or physician.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Sunicine”

Your email address will not be published. Required fields are marked *