Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

RIVOFONE T

Brand Name: Rivofone T

Generic Name: Tenofovir Disoproxil Fumarate

Strength: 300mg

Manufacturer: Emcure

Packing: 30 tabs

Diseases: Anti HIV

Category:
Description

Description

Q1. What is Rivofone T (Tenofovir disoproxil fumarate)?

Ans. Rivofone T (Tenofovir disoproxil fumarate) tablet is used in the treatment of HIV (Human immunodeficiency virus) infection. This medication helps to prevent the multiplication of viruses in human cells. 

Q2. What are the side effects?

Ans. Some common side effects are:- chest tightness, cough, fever, headache, rash, weight loss, nausea, insomnia, vomiting, diarrhea.  

Q3. How does Rivofone T (Tenofovir disoproxil fumarate) work?

Ans. Rivofone T (Tenofovir disoproxil fumarate) tablet is an antiviral medication. This medicine helps to reduce the amount of HIV in your body and improves the quality of life. It also helps to stop the virus from producing.

Q4. How to take this medication?

Ans. It is important to take the Rivofone T tablet as prescribed by your doctor. Swallow the whole tablet with a glass of water and take it regularly at the same time every day. Do not take this medicine in the wrong way as it may lead to some severe side effects.

Q5. Can I take this medicine during pregnancy?

Ans. Do not use Rivofone T tablet if you are pregnant or planning to become pregnant. This medication can cause harm to the unborn baby.

Q6.  What are the warnings and precautions?

Ans. Before starting treatment with a Rivofone T tablet, please inform your doctor about your previous medical history.

  • Do not crush or break the tablet.
  • This medication should be used with caution in patients with a history of liver disease. 
  • Do not use this medication if you are allergic to Tenofovir disoproxil fumarate. 
  • Rivofone T tablet also increases the risk of lactic acidosis.

Q7. What should I avoid while having treatment with this medicine?

Ans. Avoid contact with people who have infections. Follow your doctor’s instructions and restrictions about any food and other activities.

Q8.  Can I drive after taking this medicine?

Ans. Rivofone T tablet may cause dizziness in some patients. Do not drive if you experience any symptoms of dizziness because it may affect your ability to drive.

Q9. What happens if I miss a dose? 

Ans. If you miss a scheduled dose of Rivofone T tablet, contact your doctor immediately. Do not stop or change your dosing schedule without taking suggestions from your doctor.

Q10. What are the storage conditions?

Ans. Store this medicine at room temperature. Keep it away from direct heat and light. Please consult your pharmacist or doctor for more details regarding the Rivofone T (Tenofovir disoproxil fumarate). 

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “RIVOFONE T”

Your email address will not be published. Required fields are marked *