Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

RICOVIR-L

Brand Name: Ricovir – L

Generic Name: Lamivudine + Tenofovir

Manufacturer: Mylan 

Dosage Form: Tablet 

Strength: Lamivudine (300mg) + Tenofovir (300mg)

Composition: Lamivudine + Tenofovir

Packaging: 30 tablets (30 / strip)

Indication: HIV 

Storage: Store at room temperature 

Category:
Description

Description

Q1. What is Ricovir – L (Lamivudine and Tenofovir)

Ans. Ricovir – L is a prescribed medicine that contains Lamivudine and Tenofovir as an active ingredient. This tablet is used in the treatment of HIV (human immunodeficiency virus) infection. This medication helps to boost the immunity system to fight against HIV. 

Q2. How does Ricovir – L (Lamivudine and Tenofovir) work? 

Ans. Ricovir – L tablet is a combination of two anti-HIV medicines Lamivudine and Tenofovir. This tablet prevents the growth of HIV and reduces the amount of virus in your body. It also increases the CD4 cell (white blood cells that protect against infection) count in your blood. 

Q3. How to take this medicine? 

Ans. Take this medicine orally once a day with or without food. Swallow the whole tablet with a glass of water. Do not take this medicine in the wrong way as it may lead to some severe side effects. It is important to take this medicine as prescribed by your doctor. 

Q4. What are the side effects?

Ans. Some common side effects are:- dizziness, nausea, fever, diarrhea, insomnia, headache, loss of appetite, chest pain, etc. Contact your doctor or healthcare provider if any side effects occur. 

Q5.  What happens if I miss a dose? 

Ans. If you miss a scheduled dose of Ricovir – L tablet, contact your doctor immediately. Do not stop or change your dosing schedule without taking suggestions from your doctor.

Q6. What should I avoid while receiving this medicine?

Ans. Avoid driving and operating heavy machinery. Follow your doctor’s instructions and restrictions about any food and other activities.

Q7. What are the storage conditions? 

Ans. Store this medicine at room temperature. Keep it away from direct heat and light. Please consult your pharmacist or doctor for more details regarding the Ricovir – L tablet.

Q8. Can I take this medicine during pregnancy? 

Ans. Do not use Ricovir – L tablet if you are pregnant or planning to become pregnant. This medication can cause harm to the unborn baby. 

Q9. What are the warnings and precautions? 

Ans. Before starting treatment with Ricovir – L medication, please inform your doctor about your previous medical history.

  • Close monitoring of bone mineral density is required during treatment with this medicine. 
  • Do not drive or operate heavy machinery.
  • Do not breastfeed while receiving this medication.
  • Do not crush or break the tablet. 

Q10. Can I drive after taking this medicine? 

Ans. Ricovir – L tablet may cause dizziness in some patients. Do not drive if you experience any symptoms of dizziness because it may affect your ability to drive.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “RICOVIR-L”

Your email address will not be published. Required fields are marked *