Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

Description

Description

Q1. What is the use of Pegihep (Pegylated Interferon Alpha 2B) injection?

Ans. Pegihep (Pegylated Interferon Alpha 2B) injection is an antiviral medication. It is prescribed for the treatment of chronic hepatitis C virus (HCV) infection. It has also demonstrated promising results in the treatment of COVID-19 patients. This regimen, when used at an early stage, can help in the fast recovery of the patients.

Q2. What are the side effects of Pegihep (Pegylated Interferon Alpha 2B) injection?

Ans. The side effects of Pegihep (Pegylated Interferon Alpha 2B) injection are cough, sore throat, nervousness, drowsiness, dizziness, fatigue, fever, chills, shortness of breath, abdominal pain, bloating, etc. It is important to be aware of the side effects beforehand. Ask your doctor about the ways to manage them.

Q3. What should be done if I miss a dose of Pegihep (Pegylated Interferon Alpha 2B) injection?

Ans. If you miss a dose of Pegihep (Pegylated Interferon Alpha 2B) injection, contact your healthcare team regarding the same and schedule an appointment to cope with the missed dose.

Q4. What is the available strength of Pegihep (Pegylated Interferon Alpha 2B) injection?

Ans. Pegihep (Pegylated Interferon Alpha 2B) injection is available in the strengths of 80mcg and 120mcg by Zydus.

Q5. How is Pegihep (Pegylated Interferon Alpha 2B) injection administered?

Ans. Pegihep (Pegylated Interferon Alpha 2B) injection is administered to the patient by a qualified medical practitioner under the strict supervision of the healthcare team. It is not indicated for self-use.

Q6. What are the essential precautions related to Pegihep (Pegylated Interferon Alpha 2B) injection?

Ans. If you are administering Pegihep (Pegylated Interferon Alpha 2B) injection, it is important to take the following precautions:-

  • Do not drive after administration.
  • Do not drink alcohol.
  • Do not freeze the injection.
  • Do not miss a dose.
  • Do not self-administer.

Q7. What are the self-care tips for patients receiving Pegihep (Pegylated Interferon Alpha 2B) injection?

Ans. The following are the self-care tips:-

  • Do not operate machinery after taking the injection.
  • Drink plenty of fluids.
  • Report the side effects to your doctor.
  • Use reliable contraceptives.

Q8. What should be done if symptoms of overdose occur?

Ans. If symptoms of overdose are experienced by the patient, it is advised to seek immediate help from the nearest healthcare provider. One can also call the medical emergency helpline since hospitalization may be needed in severe cases.

Q10. Can I take Pegihep (Pegylated Interferon Alpha 2B) injection during pregnancy?

Ans. Administration of Pegihep (Pegylated Interferon Alpha 2B) injection is not recommended to females who are pregnant or breastfeeding. Consult a medical practitioner to know the benefits and risks of this injection.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “PEGIHEP”

Your email address will not be published. Required fields are marked *