Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

Buy Pegdoxine (Doxorubicin Pegylated Liposomal)

Brand Name: Pegdoxine

Generic Name: Doxorubicin Pegylated Liposomal 

Manufacturer: Arechar 

Dosage Form: Injection 

Strength: 20mg

Composition: Doxorubicin pegylated liposomal 

Indication: Ovarian cancer, Kaposi’s sarcoma, and Multiple myeloma 

Storage: Store in refrigerator.

Category:
Description

Description

Overview of Pegdoxine

Pegdoxine is an established formulation of Doxorubicin Hydrochloride Pegylated in the form of a Liposomal Injection in a fixed strength of 20mg/10ml. It is a prescription drug indicated for the treatment of patients suffering from cancer of the breast, blood (Hodgkin lymphoma, non-Hodgkin lymphoma, and some types of leukemia), bladder, kidneys, ovaries, soft tissues, thyroid, stomach, lungs, bones, nerve tissues, and joints. Pegdoxine injection is also used in the treatment of AIDs related to Kaposi’s sarcoma. It is available in the form of a single-use vial by Arechar Healthcare. Pegdoxine injection is administered to the patient as an infusion into a vein (intravenously). 

The actively working ingredient of Pegdoxine injection is the Pegylated formulation of Doxorubicin Hydrochloride. It works by inhibiting the progression of an enzyme namely topoisomerase II that is responsible for the relaxation of supercoils in DNA for transcription. The medication stops the process of replication by hindering the resealing process of DNA double helix. 

Interactions

Here are a few interactions associated with the use of Pegdoxine (Doxorubicin hydrochloride) injection:

Drug Interactions: Drugs containing Abametapir, Palonosetron, Abatacept, Docetaxel, Abciximab, Ondansetron, Abemaciclib, Abiraterone, Prochlorperazine, Acalabrutinib, Pegfilgrastim, and Aprepitant are thought to interact with Doxorubicin Hydrochloride (moderately to severely, depending upon the patient’s health). It is advisable to ask the doctor for dose adjustment of either these regimens or Pegdoxine, if necessary in your case. 

Disease Interactions: Patients who are suffering from Severe Infections, Cardiomyopathy, Hepatic Dysfunction, and Myelosuppression should tell their doctor about the same before starting Pegdoxine therapy since these diseases can interact with the ingredients of the regimen including Doxorubicin Hydrochloride. It is advisable to ask the doctor for dose adjustment of Pegdoxine, if necessary in your case. 

Food Interactions: St. John’s Wort is a herb that leads to the induction of CYP3A4 metabolism. This mechanism can possibly reduce the serum concentration of Doxorubicin Hydrochloride. This is why St. John’s Wort should not be consumed in any form during Pegdoxine therapy. Along with this, grapefruit can also interact with the serum concentration of the compound and can possibly increase it.

Q1. What is Pegdoxine?

Ans. Pegdoxine injection is an anticancer regimen. It is a prescription drug used in the treatment of certain types of cancers including ovarian cancer, AIDs related to Kaposi’s sarcoma, and multiple myeloma. 

Q2. What are the side effects of Pegdoxine?

Ans. The common side effects of Pegdoxine injection are skin rash, irregular heartbeat, sore throat, vomiting, dehydration, anxiety, chest pain, shortness of breath, severe headache, nausea, etc. 

Q3. How should I take Pegdoxine?

Ans. Pegdoxine injection is given by a healthcare professional under the strict supervision of a doctor. It should not be self-administered. Taking Pegdoxine injection in the wrong way may lead to severe adverse reactions.

Q4. What is the composition of Pegdoxine?

Ans. The active ingredient of Pegdoxine injection is Doxorubicin Hydrochloride Pegylated. It is available as an injection in the strength of 20mg/10ml.

Q5. Is Pegdoxine safe for use during pregnancy?

Ans. Pegdoxine (Doxorubicin Hydrochloride Pegylated) injection is not recommended for use in pregnancy and in women who are planning to become pregnant. The ingredients present in Pegdoxine may cause harm to the unborn baby.

Q6. Is Pegdoxine safe for use during breastfeeding?

Ans. Pegdoxine (Doxorubicin Hydrochloride Pegylated) injection is not recommended for use during breastfeeding and in women who are planning to breastfeed The ingredients present in Pegdoxine may cause harm to the newborn baby.

Q7. What happens if I miss a dose of Pegdoxine?

Ans. If you forget to take a dose of the Pegdoxine (Doxorubicin Hydrochloride Pegylated) injection, make sure to call your medical professional to know the ways of coping with the missed dose.

Q8. Is Pegdoxine safe for use in liver patients?

Ans. In liver patients (with hepatic impairment), administer Pegdoxine (Doxorubicin Hydrochloride Pegylated) injection with extreme caution. Contact your healthcare professional before its administration.

Q9. Is Pegdoxine safe for use in kidney patients?

Ans. In kidney patients (with renal impairment), administer Pegdoxine (Doxorubicin Hydrochloride Pegylated) injection with extreme caution. Contact your healthcare professional before its administration.

Q10. What are the warnings and precautions for Pegdoxine?

Ans. The following things should be kept in mind before administering Pegdoxine (Doxorubicin Hydrochloride Pegylated) injection:

  • Do not take Pegdoxine (Doxorubicin Hydrochloride Pegylated) injection if you are hypersensitive or have a known allergy to Doxorubicin Hydrochloride.
  • Do not self-administer Pegdoxine (Doxorubicin Hydrochloride Pegylated) injection.
  • Do not administer Pegdoxine (Doxorubicin Hydrochloride Pegylated) injection without a proper prescription by your doctor.
  • If you have any severe disease, know the risks and benefits of Pegdoxine (Doxorubicin Hydrochloride Pegylated) injection before its administration.
Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Buy Pegdoxine (Doxorubicin Pegylated Liposomal)”

Your email address will not be published. Required fields are marked *