Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

Lidmed

Brand Name:- Lidmed

Generic Name:- Lenalidomide

Manufacturer:- Arechar Healthcare

Strength:- 10 mg and 25 mg

Dosage:- Capsule

Storage:- Store at room temperature (10-30°C)

Indication:- Multiple Myeloma and Lepra Reaction

Category:
Description

Description

Overview of Lidmed

Lidmed, a clinically approved formulation of Lenalidomide, is a regimen used in the treatment of Multiple Myeloma in combination with dexamethasone, transfusion-dependent anemia due to myelodysplastic syndromes, relapsed or progressed (after two prior treatments) Mantle Cell Lymphoma, Follicular Lymphoma in combination with rituximab, and Marginal Zone Lymphoma. It is available in the form of capsules for oral administration packed in a bottle. Each Capsule has a strength of 25mg by Arechar Healthcare. It is available only on a prescription and administered as per the dose and duration determined by the physician. 

The active ingredient of Lidmed capsules is Lenalidomide, a thalidomide analogue. Its inactive ingredients are magnesium stearate, croscarmellose sodium, lactose anhydrous, and microcrystalline cellulose. The medication belongs to the category of immunomodulatory agents. It possesses the properties of antiangiogenic and antineoplastic agents. Lidmed (Lenalidomide) Capsules can be administered with or without a meal. The medication works to enhance the immune system of the patient and enable the indirect attack on the cancer cells in the body. Lidmed also hinders the action of certain chemical messengers that are needed for the replication of the cancer cells. 

Interactions

Disease Interactions: Lidmed (Lenalidomide) Capsules might show notable interactions with diseases such as Renal Impairment, Anemia, and Thromboembolic Events. Your physician will recommend certain dose adjustments as per your medical condition and body’s tolerance. Learn the possible risks of interactions prior to the administration of Lidmed capsules. 

Drug Interactions: Lidmed (Lenalidomide) Capsules might show notable interactions with compounds like Leflunomide, Simvastatin, Clozapine, Ethinyl Estradiol, Atorvastatin, and Mumps Virus Vaccine. Your physician will recommend certain dose adjustments as per your medical condition and body’s tolerance. Learn the possible risks of interactions prior to the administration of Lidmed capsules.

Food Interactions: Lidmed (Lenalidomide) Capsules might show notable interactions with high-fat meals. It is recommended to avoid such food items. Alcohol consumption can also cause severe complications. Do not consume alcohol or related drinks during the treatment period of Lidmed capsules.

Q1. What is Lidmed?

Ans. Lidmed contains Lenalidomide as an active ingredient and it is an anti-cancer medication, that is indicated for the treatment of Multiple Myeloma and Lepra Reaction.

Q2. What are the side effects of Lidmed?

Ans. Some common and known side effects of Lidmed capsules are:- fever, nausea, chills, skin rash, itching, vomiting, swelling on the face, diarrhea, anemia, dizziness, fatigue, decreased white blood cell count, etc. 

Q3. How should I take Lidmed?

Ans. Take Lidmed capsules exactly in the same strength as recommended by the doctor. Do not miss the dose. Swallow Lidmed capsules with water. Do not crush or break it.

Q4. What is the composition of Lidmed?

Ans. The composition of Lidmed 10mg and 25mg is Lenalidomide and it is available in the form of a capsule and it is advisable not to skip your regular dosing schedule.

Q5. Is Lidmed safe for use during pregnancy?

Ans. Lidmed (Lenalidomide) capsule is not recommended for use in pregnancy and in women who are planning to become pregnant. The ingredients present in this medication can cause harm to the unborn baby.  

Q6. Is Lidmed safe for use during breastfeeding?

Ans. It is not known whether the Lidmed capsule is excreted in breast milk or not. However, it is advisable to take precautions while administering a Lidmed capsule. Hence, breastfeeding should be discontinued if administration of the capsule can not be avoided. 

Q7. What happens if I miss a dose of Lidmed?

Ans. If you miss a scheduled dose of Lidmed (Lenalidomide) capsule, call your healthcare provider to know the ways of coping with the missed dose. Do not administer the capsules in higher strength to cope with the missed dose.

Q8. Is Lidmed safe for use in liver patients?

Ans. Lidmed (Lenalidomide) is not recommended for use in patients who are suffering from severe hepatic abnormalities. Your healthcare provider may monitor you closely and check the interactions with Lidmed in order to avoid some adverse effects.

Q9. Is Lidmed safe for use in kidney patients?

Ans. Lidmed capsule is not recommended for use in patients who are suffering from severe renal dysfunction. Your healthcare professional may monitor you closely and examine your health condition and check if the drug will get eliminated through kidneys or not. 

Q10. What are the warnings and precautions for Lidmed?

Ans. In order to avoid some serious effects of the Lidmed (Lenalidomide) capsule, it is necessary to take some precautions and have full-fledged information about the warnings:-

  • Patients who experience a severe hypersensitivity reaction to Lidmed should not receive this drug.
  • During Lidmed therapy, dose modification or alteration is required in patients suffering from severe renal abnormalities. 
  • In order to avoid side effects like dizziness avoid the consumption of alcohol. 
  • Do not drive or operate heavy machinery because Lidmed (Lenalidomide) capsules can cause drowsiness in some patients.
Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Lidmed”

Your email address will not be published. Required fields are marked *