Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

Buy Imarech (Imatinib mesylate) Tablets

Brand Name: Imarech

Generic Name: Imatinib mesylate

Manufacturer: Arechar

Dosage Form: Tablet

Strength: 400mg

Composition: Imatinib mesylate

Indication: Blood cancer

Storage: Store at room temperature

Category:
Description

Description

Overview of Imarech 

Imarech, a formulation of Imatinib Mesylate, is an anti-cancer medication. It is prescribed for the treatment of patients suffering from certain types of Blood Cancer namely chronic myeloid leukemia and acute lymphocytic leukemia. The regimen is also used to treat patients diagnosed with gastrointestinal stromal tumors, chronic eosinophilic leukemia, and systemic mastocytosis. It is available in the strengths of 400mg and by Arechar Healthcare in the form of tablets for oral administration only. 

The active compound present in Imarech tablets is Imatinib Mesylate. It is an oral chemotherapy regimen belonging to the class of regimens namely tyrosine kinase inhibitors. It works by stopping the action of Bcr-Abl tyrosine kinase inhibitor. By this process, the medication helps to stop the multiplication and division of the cancerous cells in the body. The inactive ingredients of Imarech tablets are colloidal silicon dioxide, magnesium stearate, hydroxypropyl methylcellulose, microcrystalline cellulose, and crospovidone. 

Interactions

Here are a few interactions concerning Imarech (Imatinib Mesylate) tablets mentioned below: 

Drug Interactions: Ondansetron, Acetaminophen, Levothyroxine, Metoprolol, Duloxetine, Abatacept, Abametapir, Abaloparatide, Acenocoumarol, Acebutolol, Abiraterone, and Rosuvastatin are some of the known drugs that might show notable interactions with the ingredients of Imarech (Imatinib Mesylate) tablets. Be sure to tell your physician if you administer any of the mentioned drugs or medications containing these as active ingredients. 

Disease Interactions: Cardiovascular diseases, Fluid Retention, Bone Marrow Suppression, Gastrointestinal Disorders, Hepatic Impairment, Hypothyroidism, and Renal Impairment are some of the known diseases that might show notable interactions with the ingredients of Imarech (Imatinib Mesylate) tablets. Be sure to tell your physician if you have any of the mentioned diseases. 

Food Interactions: Consumption of grapefruit and grapefruit products can lead to interactions with the medication leading to an increase in Imatinib’s serum level. Similarly, a herb called St. John’s Wort can lead to interactions with the medication leading to a significant decrease in Imatinib’s serum level. Be sure to avoid the consumption of food items containing any of these ingredients. Also, ask your doctor about the interactions between alcohol and Imatinib Mesylate

Q1. What is Imarech?

Ans. Imarech tablet is a prescription medication. It is an anti-cancer medication used in the treatment of certain types of blood cancer including CML (chronic myeloid leukemia), ALL (Acute lymphocytic leukemia), and gastrointestinal stromal tumor.

Q2. What are the side effects of Imarech?

Ans. The common side effects of Imarech tablets are fatigue, edema, insomnia, difficulty in breathing, seizures, diarrhea, joint pain, constipation, anxiety, muscle cramp, fever, chills, etc. 

Q3. How should I take Imarech?

Ans. Take Imarech (Imatinib mesylate) tablets exactly in the same strength as recommended by the doctor. Do not miss the dose. Swallow Imarech tablet with water. Do not break or chew it.

Q4. What is the composition of Imarech?

Ans. The active ingredient of the Imarech tablet is Imatinib Mesylate. It is available in the strength of 400mg in the form of tablets for oral administration as per the prescription. 

Q5. Is Imarech safe for use during pregnancy?

Ans. Imarech (Imatinib mesylate) tablets are not recommended for use in pregnancy and in women who are planning to become pregnant. The ingredients present in Imarech may cause harm to the unborn baby.

Q6. Is Imarech safe for use during breastfeeding?

Ans. Imarech (Imatinib mesylate) tablet is not recommended for use during breastfeeding and in women who are planning to breastfeed. The ingredients present in Imarech may cause harm to the newborn baby.

Q7. What happens if I miss a dose of Imarech?

Ans. If you forget to take a dose of the Imarech (Imatinib mesylate) tablet, make sure to call your healthcare professional to know the ways of coping with the skipped dose.

Q8. Is Imarech safe for use in liver patients?

Ans. In liver patients (with severe hepatic impairment), administer Imarech (Imatinib mesylate) tablets with extreme caution. Consult your healthcare professional before consuming.

Q9. Is Imarech safe for use in kidney patients?

Ans. In kidney patients (with severe renal impairment), administer Imarech (Imatinib mesylate) tablets with extreme caution. Consult your healthcare professional before consuming.

Q10. What are the warnings and precautions for Imarech?

Ans. The following things should be kept in mind before administering Imarech (Imatinib mesylate) tablet:

  • Do not take Imarech (Imatinib mesylate) tablet if you are hypersensitive or have a known allergy to Imatinib mesylate.
  • Do not self-administer Imarech (Imatinib mesylate) tablet.
  • Do not administer Imarech (Imatinib mesylate) tablets without a proper prescription from your doctor.
  • If you have any severe disease, know the risks and benefits of Imarech (Imatinib mesylate) tablet before its administration.
Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Buy Imarech (Imatinib mesylate) Tablets”

Your email address will not be published. Required fields are marked *