Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

Exemptia

Brand name: Exemptia

Generic name: Adalimumab

Strength: 40mg/0.8ml

Manufacturer: Zydus Cadila

Dosage form: Injection

Indication: Rheumatoid arthritis

Storage: Store in a refrigerator

Category:
Description

Description

Q1. What is Exemptia (Adalimumab)?

Ans. Exemptia injection is used to treat patients with various conditions (ankylosing spondylitis, rheumatoid arthritis, psoriasis, ulcerative colitis, and Crohn’s disease). Inform your healthcare provider before starting treatment with Exemptia (Adalimumab), if you have pre-existing diseases like – heart disorders, renal impairment, hepatic dysfunction.

 

Q2. What are the side effects of Exemptia (Adalimumab)?

Ans. Some common and possible side effects of Exemptia injection are – joint pain, vision disturbances, difficulty in swallowing, shortness of breath, nausea, weakness, pale skin, irregular heartbeat, lightheadedness, vomiting, fever, etc.

 

Q3. How should I take Exemptia (Adalimumab)?

Ans. Do not self-administer Exemptia (Adalimumab). This injection is administered by a qualified nurse or medical practitioner in the exact volume of dosage as decided by your health professional.

 

Q4. What happens if I miss the dose of Exemptia (Adalimumab)?

Ans. In case you miss a dose of Exemptia injection from your dosing schedule, contact your healthcare provider as soon as possible, and he/she will guide you on how to cope-up with a missed dose.

 

Q5. How does Exemptia (Adalimumab) work?

Ans. Exemptia injection works by blocking the activity of chemical messengers, which are responsible for various joint diseases and causes side effects like pain, swelling, damage to the body structure, inflammation, etc.

 

Q6. What are the warnings and precautions of Exemptia (Adalimumab)?

Ans. Before starting treatment with Exemptia injection, never forget to discuss the risk and benefits with your health professional. Following are the warnings and precautions of Exemptia (Adalimumab)

  • Discontinuation of treatment with Exemptia injection is recommended in patients who have a history of congestive heart failure.
  • The use of Exemptia injection may cause blood cell component disorders in some patients.
  • Use of effective contraception methods is recommended while receiving Exemptia (Adalimumab) injection.
  • Close monitoring of the clinical condition is required in some patients during treatment with Exemptia injection.

 

Q7. Can I consume alcohol while receiving therapy with Exemptia (Adalimumab)?

Ans. Do not consume alcohol while receiving therapy with Exemptia (Adalimumab) because alcohol and the ingredients of Exemptia can moderately interact with each other.

 

Q8. Is it safe to take Exemptia (Adalimumab) during pregnancy and breastfeeding?

Ans. Exemptia injection is not recommended for use in pregnancy and breastfeeding. Check all the risks and benefits of Exemptia (Adalimumab) with your healthcare provider and medical practitioner.

 

Q9. Can I drive after taking Exemptia (Adalimumab)?

Ans. Exemptia injection may cause dizziness and blurred vision in patients. It is advisable to avoid driving and other tasks that require attention and concentration while receiving therapy with Exemptia (Adalimumab).

 

Q10. What are the storage conditions of Exemptia (Adalimumab)?

Ans. Store Exemptia (Adalimumab) injection in a refrigerator. Keep this medication out of pets’ reach. Protect Exemptia injection from extreme light.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Exemptia”

Your email address will not be published. Required fields are marked *