Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

Estiva

Brand Name: Estiva

Generic Name: Efavirenz

Strength: 600mg

Manufacturer: Hetero

Packing: 30 tabs

Diseases: Anti HIV

Category:
Description

Description

Q1. What is Estiva (Efavirenz)?

Ans. Estiva tablet belongs to a group of medications known as antiretroviral. It is used in the treatment of HIV (Human immunodeficiency virus) infection. This medication boosts the body’s immune system to fight against infection. 

Q2. How does Estiva (Efavirenz) work?

Ans. Estiva tablet helps to reduce the amount of HIV (Human immunodeficiency virus) infection in your body and improves the quality of life. This medication also helps to stop the growth of the virus.

Q3. What are the side effects?

Ans. Some common side effects are:- vomiting, insomnia, allergic reaction, abnormal dreams, nausea, fatigue, rash itching, anxiety, etc. 

Q4.  How to take this medicine?

Ans. It is important to take the Estiva tablet as prescribed by your doctor. Swallow the whole tablet with a glass of water and take it regularly at the same time every day. Do not take this medicine in the wrong way as it may lead to some severe side effects.

Q5. What are the warnings and precautions?

Ans. Before starting treatment with Estiva tablet, please inform your doctor about your previous medical history.

  • Close monitoring of liver function is required during treatment with this medication.
  • Do not use this medicine if you are allergic to Efavirenz. 
  • Erlocip tablets may increase the risk of immune reconstitution syndrome. 
  • Do not crush or break the tablet. 

Q6. Can I drive after taking this medicine?

Ans. Estiva tablets may cause dizziness in some patients. Do not drive if you experience any symptoms of dizziness because it may affect your ability to drive.

Q7. What happens if I miss a dose? 

Ans. If you miss a scheduled dose of Estiva tablet, contact your doctor immediately. Do not stop or change your dosing schedule without taking suggestions from your doctor. 

Q8. What should I avoid while having treatment with this medicine?

Ans. Avoid contact with people who have infections. Follow your doctor’s instructions and restrictions about any food and other activities.

Q9. Can I take this medicine during pregnancy?

Ans. Do not use Estiva tablet if you are pregnant or planning to become pregnant. This medication can cause harm to the unborn baby.

Q10. What are the storage conditions?

Ans. Store this medicine at room temperature. Keep it away from direct heat and light. Please consult your pharmacist or doctor for more details regarding the Estiva (Efavirenz).

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Estiva”

Your email address will not be published. Required fields are marked *