Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

Erlonat

Brand Name: Erlonat 

Generic Name: Erlotinib 

Manufacturer: Natco 

Dosage Form: Tablet 

Strength: 150mg 

Composition: Erlotinib 

Packaging: 30 tablet

Indication: Non-small cell lung cancer and Pancreatic cancer 

Storage: Store at room temperature

Category:
Description

Description

Overview  

Erlotinib is an active compound present in the medication termed Erlonat and it belongs to the epidermal growth factor receptor (EGFR) tyrosine kinase inhibitor. Erlonat is available in the form of a tablet with a strength of 100mg and 150mg and it is indicated to treat patients with non-small cell lung cancer. This tablet works by blocking the chemical messengers and their signaling pathways and restricts the spread of the cancer cells. Erlonat (Erlotinib) is an orally administered medication and it is consumed with a glass of water and take according to your regular dosing schedule prescribed by your medical professional. 

The intracellular phosphorylation of tyrosine kinase associated with the epidermal growth factor receptor is inhibited by Erlotinib (EGFR). Erlotinib binds reversibly to the epidermal growth factor receptor (EGFR) tyrosine kinase at the receptor’s adenosine triphosphate (ATP) binding site.

Interactions

Interactions can occur if you use some other medicinal products while receiving treatment with an Erlonat (Erlotinib) tablet. Do not use such products with Erlonat tablets in order to avoid the occurrence of unfortunate events.

Medicine interactions:- aminolevulinic acid, esomeprazole, leflunomide, mipomersen, pantoprazole, rabeprazole, teriflunomide, etc are the drugs that may increase or decrease the serum level and metabolism. It is better to avoid the use of an Erlonat in combination with these drugs because it can lead to severe events and decrease the effectiveness of the treatment. 

Disease interactions:- the use of Erlonat tablets may interact with other diseases such as dermatologic toxicities, pulmonary toxicity, GI disorders, hepatic and renal impairment. In order to avoid these abnormalities, extreme caution and monitoring of the health condition are recommended in patients while receiving therapy with Erlonat (Erlotinib).

Food interactions:-  Avoid the use of such products that can interact with Erlonat (Erlotinib) because it can cause a serious allergic reaction and it includes side effects like – bleeding, low white blood cell count, bloating, joint pain, drowsiness, vomiting, mouth sores, skin rash, etc. 

Alcohol interactions:- consuming alcohol while receiving treatment with Erlonat (Erlotinib) tablets may increase the risk of excessive dizziness and drowsiness in some patients. It is better to avoid the consumption and consult it with your healthcare professional before consuming.

Q1. What is Erlonat (Erlotinib)? 

Ans. This is an anticancer medicine used to treat metastatic (that has spread in other parts of the body) non-small cell lung cancer and pancreatic cancer. Erlonat tablets help to stop the growth of cancer cells. 

Q2. How does Erlonat (Erlotinib) work? 

Ans. Erlotinib is designed to barricade tumor cell growth by targeting a protein EGFR that is existing on the surface of some cancer cells and some normal cells. Erlonat tablet inhibits the growth of cancer cells signaling by EGFR.  

Q3. How to take this medicine? 

Ans.  Take this medicine on an empty stomach at least one hour before or two hours after the meals. Do not take this medicine in the wrong way as it may lead to some severe side effects. It is important to take this medicine as prescribed by your doctor. 

Q4.  What are the side effects?

Ans. Some common side effects are:- discomfort in the chest, diarrhea, rash, headache, nausea, dizziness, cough, loss of appetite, joint pain, etc. Contact your doctor or healthcare provider if any side effects occur. 

Q5.  Can I take this medicine during pregnancy? 

Ans. Do not use Erlonat tablets if you are pregnant or planning to become pregnant. This medication can cause harm to the unborn baby.

Q6. What are the warnings and precautions?

Ans. Before starting treatment with Erlonat medication, please inform your doctor about your previous medical history.

  • This medicine should be used with extra caution with patients who are suffering from liver, kidney, and gastrointestinal disease. 
  • Close monitoring of liver and kidney function is required during treatment with this medicine.
  • Do not drive or operate heavy machinery.
  • Do not take this tablet if you are allergic to Erlotinib. 
  • Do not crush or break the tablet. 

Q7. What should I avoid while receiving this medicine?

Ans. Avoid driving and operating heavy machinery because this tablet may increase excessive dizziness and drowsiness. Follow your doctor’s instructions and restrictions about any food and other activities.

Q8. Can I drive after taking this medicine? 

Ans. Erlonat tablets may cause dizziness in some patients. Do not drive if you experience any symptoms of dizziness because it may affect your ability to drive. 

Q9. What happens if I miss a dose? 

Ans. If you miss a scheduled dose of Erlonat tablet, contact your doctor immediately. Do not stop or change your dosing schedule without taking suggestions from your doctor.

Q10. What are the storage conditions? 

Ans. Store this medicine at room temperature. Keep it away from direct heat and light. Please consult your pharmacist or doctor for more details regarding the Erlonat tablet.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Erlonat”

Your email address will not be published. Required fields are marked *