Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

Enzalu

Brand Name:- Enzalu

Generic Name:- Enzalutamide

Manufacturer:- Arechar Healthcare

Strength:- 40 mg

Dosage:- Capsule 

Storage:- Store at room temperature (10-30°C)

Indication:- Prostate Cancer

Category:
Description

Description

Overview of Enzalu 

Enzalutamide is the active agent that is present in this highly effective anti-cancer medication named Enzalu. Enzalutamide belongs to a class of drugs known as antineoplastic endocrine therapies and specifically to androgen receptor inhibitors. This regimen is available for oral use in the form of a tablet with a strength of 40mg. Enzalu is prescribed to treat patients with Prostate cancer and it helps in blocking the activity of testosterone (male hormones) that signals the cancer cells to grow.

Enzalu is a valuable treatment option that slows down the spread of cancerous cells in the human body. The recommended regular dosing schedule of Enzalu tablets varies according to the type of cancer and response to the treatment. This is orally administered medication and it is consumed with a glass of water and follow up your regular dosing schedule prescribed by your health professional. 

Interactions  

If you are anxious about the interactions of other drugs and diseases with Enzalu, discuss the benefits and complications of this therapeutic agent with your health professional. Seek immediate medical attention if any other non-prescribed medication interacts with the Enzalu tablet.

Medicine interactions:- abiraterone, bepridil, cabozantinib, ceritinib, daclatasvir, elvitegravir, fedratinib, etc are the drugs that may increase or decrease the serum level of Enzalutamide. It is better to avoid the use of an Enzalu in combination with these drugs because it can lead to severe adverse events and decrease the effectiveness of the treatment.

Disease interactions:- the use of Enzalu tablets may interact with various other diseases such as renal impairment and seizures. In order to avoid these abnormalities, extreme caution and monitoring of the clinical condition are recommended in patients while receiving therapy with Enzalu (Enzalutamide).

Food interactions:- Avoid the use of such products that can interact with Enzalu (Enzalutamide) because it can cause a serious allergic reaction and it includes side effects like – bleeding, low white blood cell count, bloating, joint pain, drowsiness, vomiting, hot flashes, skin rash, etc. 

Alcohol interactions:- consuming alcohol while receiving treatment with Enzalu (Enzalutamide) tablets may increase the risk of excessive dizziness and drowsiness in patients. It is better to avoid the consumption and consult it with your medical professional before consuming. 

Q1. What is Enzalu?

Ans. Enzalu is an anti-cancer drug. It is a prescription medicine used to treat Prostate Cancer in men. It comprises Enzalutamide which is an agent belonging to antineoplastic endocrine therapies. 

Q2. What are the side effects of Enzalu?

Ans. The common side effects of Enzalu capsules are bleeding, bloating, joint pain, drowsiness, vomiting, hot flashes, skin rash, mouth sore, numbness, anxiety, allergic reactions, pounding in the ears, low white blood cell count, blurred vision, and painful urination. 

Q3. How should I take Enzalu?

Ans. Enzalu (Enzalutamide) is administered orally with 4 capsules each of 40mg strength once a day. This medication is prescribed by your healthcare provider and take this capsule with or without food. 

Q4. What is the composition of Enzalu?

Ans. The composition of Enzalu 40mg is Enzalutamide and it is available in the form of a capsule and it is advisable not to skip your regular dosing schedule.  

Q5. Is Enzalu safe for use during pregnancy?

Ans. Enzalu (Enzalutamide) capsule is not recommended for use in pregnancy and in women who are planning to become pregnant. The ingredients present in this medication can cause harm to the unborn baby.  

Q6. Is Enzalu safe for use during breastfeeding?

Ans. It is not known whether Enzalu (Enzalutamide) is excreted in human milk or not. It is necessary to take precautions to avoid adverse reactions. You should discontinue the administration of the Enzalu capsule during lactation.

Q7. What happens if I miss a dose of Enzalu?

Ans. In case you miss a dose of Enzalu (Enzalutamide) capsule from your regular dosing schedule. Contact your medical practitioner or healthcare provider immediately and avoid skipping a dose from the next time.

Q8. Is Enzalu safe for use in liver patients?

Ans. Enzalu (Enzalutamide) is not recommended for use in patients who are suffering from severe hepatic abnormalities. Your healthcare provider may monitor you closely and check the interactions with Enzalu in order to avoid some adverse effects. 

Q9. Is Enzalu safe for use in kidney patients?

Ans. Enzalu (Enzalutamide) capsule is not recommended for use in patients who are suffering from severe renal dysfunction. Your healthcare professional may monitor you closely and examine your health condition and check if the drug will get eliminated through kidneys or not. 

Q10. What are the warnings and precautions for Enzalu?

Ans. In order to avoid some serious effects of Enzalu (Enzalutamide) capsule, it is necessary to take some precautions and have full-fledged information about the warnings:-

  • Patients who experience a severe hypersensitivity reaction to Enzalu should not receive this drug.
  • During Enzalu therapy, dose modification or alteration is required in patients suffering from severe renal abnormalities. 
  • In order to avoid side effects like dizziness avoid the consumption of alcohol. 
  • Do not drive or operate heavy machinery because Enzalu (Enzalutamide) capsule can cause drowsiness in some patients. 
Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Enzalu”

Your email address will not be published. Required fields are marked *