Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

BRYXTA

Brand name:- Bryxta

Generic name:- Bevacizumab 

Manufacturer:- Zydus Cadila

Strength:- 100mg and 400mg 

Dosage:- Injection

Packaging:- Vial

Category:
Description

Description

Overview of Bryxta 

Bryxta is a formulation of Bevacizumab, a monoclonal anti-vascular endothelial growth factor antibody. It is a prescription regimen available in the form of an injection in the fixed strength of 400 mg for IV infusion only. The clinically established indications of Bryxta injection are as follows:

  • Metastatic Colorectal Cancer
    As a combination therapy with intravenous fluorouracil-based chemotherapy (first-or second-line treatment) to patients suffering from metastatic colorectal cancer.
  • Non-Squamous Non–Small Cell Lung Cancer
    As a combination therapy with carboplatin and paclitaxel to patients suffering from unresectable, locally advanced, metastatic non–squamous non–small cell lung cancer. 
  • Recurrent Glioblastoma
    To adult patients suffering from recurrent glioblastoma. 
  • Metastatic Renal Cell Carcinoma
    As a combination therapy with interferon alfa to patients suffering from metastatic renal cell carcinoma. 
  • Hepatocellular Carcinoma
    As a combination therapy with atezolizumab to patients suffering from unresectable or metastatic hepatocellular carcinoma who have not earlier been treated with systemic therapy. 
  • Metastatic Cervical Cancer
    As a combination therapy with paclitaxel and cisplatin or paclitaxel and topotecan to patients suffering from persistent, recurrent cervical cancer.
  • Epithelial Ovarian, Fallopian Tube, Or Primary Peritoneal Cancer
    As a combination therapy with carboplatin and paclitaxel OR paclitaxel, pegylated liposomal doxorubicin, or topotecan OR carboplatin and paclitaxel, or with carboplatin and gemcitabine – to patients suffering from the epithelial ovarian, fallopian tube, or primary peritoneal cancer. 

Interactions

It is important to read the following interactions before starting Bryxta (Bevacizumab) therapy: 

Drug interactions: Sunitinib, Topotecan, Pamidronate, Risedronate, Deferiprone, and Palifermin are some of the known medications that can interact severely with the ingredients of Bryxta injection including Bevacizumab. Inform your doctor right away if you administer any regimen that contains any of the above-mentioned compounds as active ingredients. Learn about the need for dose adjustments and the consequences of interactions from your healthcare team before starting Bryxta therapy. 

Disease interactions: Gastrointestinal perforation, Bleeding, Hypertension, and Proteinuria are some of the known disorders that can interact severely with the ingredients of Bryxta injection including Bevacizumab. Inform your doctor right away if you have suffered from any of the conditions or related symptoms. Learn about the need for dose adjustments and the consequences of interactions from your healthcare team before starting Bryxta therapy.

Food interactions: Food interactions concerning the use of Bryxta (Bevacizumab) injection are not yet known. Regarding the consumption of alcohol during Bryxta therapy, make sure to consult your healthcare team. 

Q1. What is the use of Bryxta (Bevacizumab) injection?

Ans. Bryxta (Bevacizumab) injection has recently been termed as an effective formulation for treating patients of COVID-19 under severe conditions. It is primarily used to treat patients with the following types of cancers:-

  • Colon and rectal cancer
  • Glioblastoma multiforme
  • Renal cell carcinoma
  • Ovarian cancer
  • Cervical cancer

Q2. What are the side effects of Bryxta (Bevacizumab) injection?

Ans. The most common side effects of Bryxta (Bevacizumab) injection are blood clots, headache, chest pain, dizziness, high blood pressure, protein in the urine, swelling in the legs, fatigue, runny nose, loss of appetite, body pain, etc. Consult a healthcare professional if side effects don’t go away easily.

Q3. Can I take Bryxta (Bevacizumab) injection during pregnancy?

Ans. During pregnancy, Bryxta (Bevacizumab) injection can cause severe harm to the baby’s growth and the patient’s health. However, if its administration can not be avoided, your doctor might prescribe it.

Q4. How can I take Bryxta (Bevacizumab) injection?

Ans. Bryxta (Bevacizumab) injection is not indicated for self-administration. It is given to the patient as an infusion in a specified strength by a medical professional. Kindly do not administer on your own.

Q5. How does Bryxta (Bevacizumab) injection work?

Ans. Bryxta injection contains a strong ingredient namely Bevacizumab. It works by interfering with the blood vessel’s replication that helps in the growth of the tumor. This mechanism, thereby, slows or stops the process by which the tumor grows in the body.

Q6. How should I store Bryxta (Bevacizumab) injection?

Ans. It is advisable to store Bryxta (Bevacizumab) injection in a refrigerator. However, avoid freezing it. Protect from direct light.

Q7. Can I take Bryxta (Bevacizumab) injection while breastfeeding?

Ans. During breastfeeding, Bryxta (Bevacizumab) injection can cause severe harm to the child’s growth and the patient’s health. However, if its administration can not be avoided, your doctor might prescribe it.

Q8. Can I drive after administering Bryxta (Bevacizumab) injection?

Ans. After administering Bryxta (Bevacizumab) injection, the patients might experience side effects like headache and blurred vision. Due to this, it is advised to avoid driving.

Q9. In what strength is Bryxta (Bevacizumab) injection available?

Ans. Bryxta (Bevacizumab) injection is available in the strengths of 100mg and 400mg by Zydus Cadila.

Q10. Can I drink alcohol during Bryxta (Bevacizumab) injection therapy?

Ans. Patients consuming alcohol while receiving treatment with Bryxta (Bevacizumab) injection can severely face certain side effects due to the interaction between alcohol and Bevacizumab. It is, thus, advisable to avoid alcohol.

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “BRYXTA”

Your email address will not be published. Required fields are marked *