Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

Bavencio

Composition: Avelumab

Manufacturer: Pfizer

Indication: Skin cancer, Urothelial Carcinoma

Packaging: Vial

Dosage Form: Injection

Category:
Description

Description

Overview

Avelumab is an active agent present in the medication named Bavencio and it belongs to a group of medications known as monoclonal antibodies. Bavencio is prescribed for the treatment of Skin cancer and Urothelial Carcinoma and it is available in the form of injection with a strength of 200mg/10ml. This anti-cancer formulation works by inhibiting the growth and spread of cancerous cells. The recommended dosing schedule of Bavencio injection varies according to your response to the treatment. This cancer-fighting medication is administered to the patients through an IV (intravenous) line under the supervision of highly professional medical advisors. 

Avelumab belongs to the class of immune checkpoint blockade cancer therapies known as an immunotherapeutic and antineoplastic agent. By retaining a native Fc-region, Bavencio (Avelumab) is thought to engage the innate immune system and may influence ADCC (antibody-dependent cell-mediated cytotoxicity).

Interactions

Using other medical supplements may interact with Bavencio and may cause some severe allergic reactions. During your treatment with Bavencio (Avelumab) injection, talk with your health professional to understand the occurrence of interactions with medicines, disease, food, and alcohol.

Medicine Interactions: pomalidomide, lenalidomide, and thalidomide are the drugs that may interact with Bavencio (Avelumab) injection and increase the severity of adverse reactions. Avoid the use of other medications with this anti-cancer formulation and discuss with your healthcare professional about the interactions. 

Disease Interactions: pneumonitis, renal dysfunction, thyroid disease, hepatic impairment, adrenal insufficiency, colitis, diabetes are some of the diseases that may moderately interact with Bavencio (Avelumab) injection. Caution is recommended for patients while receiving treatment with this injectable suspension.  

Food Interactions: Bavencio injection may interact with some foods and cause some serious medical issues. The effects may include – pain, skin rash, fainting, vomiting, indigestion, nausea, fever with chills, cough, abdominal pain, high blood pressure, etc. 

Alcohol interactions:- consuming alcohol while receiving treatment with Bavencio (Avelumab) injection may increase the risk of adverse events like – severe headache, blurred vision, and excessive dizziness in some patients. To avoid such unfortunate events avoid the consumption of alcohol and consult with your medical provider.

Q1. What is Bavencio (Avelumab)? 

Ans. Bavencio injection is used in the treatment of a certain type of skin cancer known as metastatic Merkel cell carcinoma (cancer cells that have spread to other parts of the body). 

Q2. How does Bavencio (Avelumab) work? 

Ans. Bavencio injection works by changing the action of your immune system and helps to fight against infection and it also helps to directly attack cancer cells.  

Q3. What happens if I miss a dose? 

Ans. If you miss a scheduled dose of Rinowel injection, contact your doctor immediately. Do not stop or change your dosing schedule without taking suggestions from your doctor.

Q4.  How to take this medicine?

Ans. This medication is given as an injection into your vein by your doctor or nurse. It must be given slowly, and it can take 60 minutes to complete. Bavencio (Avelumab) injection is given usually once every two or three weeks. 

Q5. Can I drive after taking this medicine?

Ans. Bavencio injection may cause dizziness in some patients. Do not drive if you experience any symptoms of dizziness because it may affect your ability to drive.

Q6. What are the warnings and precautions?

Ans. Before starting treatment with a Bavencio Injection, please inform your doctor about your previous medical history.

  • Do not take this medicine if you are allergic to Avelumab. 
  • This medication may cause immune-related problems. 
  • Consult your medical advisor before receiving immunizations or vaccinations.
  • Do not self-administer this medication. 
  • Do not drive or operate heavy machinery.

Q7. What are the storage conditions? 

Ans. Store this medicine at room temperature. Keep it away from direct heat and light. Please consult your pharmacist or doctor for more details regarding the Bavencio (Avelumab). 

Q8. Can I take this medicine during pregnancy? 

Ans. Do not use a Bavencio injection if you are pregnant or planning to become pregnant. This medication can cause harm to the unborn baby.

Q9. What are the side effects?

Ans. Some common side effects are:- fever, bloating, diarrhea, fatigue, anemia, sore throat, allergies, weight loss, indigestion, infusion-related reactions, etc.

Q10.  What should I avoid while receiving this medication? 

Ans. Do not receive any live vaccination or immunization without consulting from your doctor. Follow your doctor’s instructions and restrictions about any food and other activities.

 

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Bavencio”

Your email address will not be published. Required fields are marked *