Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

Buy Azalpho (Azacitidine lyophilized) Tablets

Brand Name: Azalpho 

Generic Name: Azacitidine lyophilized

Manufacturer: Arechar 

Strength: 100mg 

Dosage: Injection

Composition: Azacitidine lyophilized

Indication: Blood cancer

Storage: Store at room temperature

Category:
Description

Description

Overview of Azalpho

Azalpho, a formulation of Azacitidine, is an anticancer drug. It is a prescription medicine used in the treatment of patients diagnosed with subtypes of Myelodysplastic Syndrome including refractory anemia (RA) or refractory anemia with ringed sideroblasts, chronic myelomonocytic leukemia, refractory anemia with excess blasts (RAEB), and refractory anemia with excess blasts in transformation (RAEB-T). It is available in the form of an injection in a fixed strength of 100mg by Arechar Healthcare. Azalpho injection is supplied as a sterile formulation for reconstitution as a suspension. It should be administered under a clinical setup either subcutaneously or intravenously to the patient. The vial contains Azacitidine and Mannitol, both in the strength of 100mg each. 

The active ingredient of Azalpho injection is Azacitidine which is an antimetabolite of cytidine. It is a pyrimidine nucleoside analogue that is responsible for the inhibition of DNA methyltransferase. The compound also impairs DNA methylation. It is used as an antineoplastic agent. Azalpho stops the growth of the cancer cells in the body by blocking the action of certain enzymes. 

Interactions

The following are a few interactions that are associated with the administration of  Azalpho (Azacitidine) injection: 

Disease Interactions: Patients suffering from diseases like Hepatic Tumors, Hepatic Impairment, Renal Impairment, and Anemia should administer Azalpho (Azacitidine) injection after learning the consequences of the possible interactions with the regimen. It is absolutely important to ask the medical practitioner about the need for dose adjustments during Azalpho therapy. 

Drug Interactions: Medications containing Adalimumab, Abacavir, Acetaminophen, Ondansetron, Pyridoxine, Dexamethasone, Ubiquinone, Acemetacin, Acetylsalicylic acid, and Abciximab can interact with the ingredients of Azalpho (Azacitidine) injection. You should ask your medical practitioner about the consequences of the possible interactions with the regimen. It is absolutely important to also ask a physician about the need for dose adjustments during Azalpho therapy. 

Alcohol Interactions: Consumption of alcohol and alcoholic (alcohol-containing) drinks should be avoided while administering Azalpho (Azacitidine) injection. This is because alcohol can interact with Azacitidine and the inactive ingredients present in the regimen. Due to excessive alcohol abuse, the patient might experience serious abnormalities during the therapy. 

Q1. What is Azalpho?

Ans. Azalpho injection is an anti-cancer medication. It is a prescription medication used for the treatment of patients suffering from Prostate Cancer. 

Q2. What are the side effects of Azalpho?

Ans. The common side effects of Azalpho injection are cough, nausea, hypersensitivity, fever, anemia, headache, diarrhea, fever, chills, drowsiness, dizziness, lack of concentration, difficulty in breathing, blurred vision, vomiting, high cholesterol, etc.

Q3. How should I take Azalpho?

Ans. Azalpho injection is given by a healthcare professional under the strict supervision of a doctor. It should not be self-administered. Taking Azalpho injection in the wrong way may lead to adverse events.

Q4. What is the composition of Azalpho?

Ans. The composition of Azalpho is Azacitidine lyophilized. It is available in the strength of 100mg in the form of an injection. 

Q5. Is Azalpho safe for use during pregnancy?

Ans. Azalpho (Azacitidine lyophilized) injection is not recommended for use in pregnancy and in women who are planning to become pregnant. The ingredients present in Azalpho may cause harm to the unborn baby.

Q6. Is Azalpho safe for use during breastfeeding?

Ans. Azalpho (Azacitidine lyophilized) injection is not recommended for use during breastfeeding and in women who are planning to breastfeed The ingredients present in Azalpho may cause harm to the newborn baby.

Q7. What happens if I miss a dose of Azalpho?

Ans. If you skip a dose of the Azalpho (Azacitidine lyophilized) injection, make sure to call your medical practitioner to know the ways of coping with the missed dose.

Q8. Is Azalpho safe for use in liver patients?

Ans. In liver patients (with hepatic impairment), administer Azalpho (Azacitidine lyophilized) injection with extreme caution. Call your healthcare professional before its administration.

Q9. Is Azalpho safe for use in kidney patients?

Ans. In kidney patients (with renal impairment), administer Azalpho (Azacitidine lyophilized) injection with extreme caution. Call your healthcare professional before its administration.

Q10. What are the warnings and precautions for Azalpho?

Ans. The following things should be kept in mind before administering Azalpho (Azacitidine lyophilized):

  • Do not take Azalpho (Azacitidine lyophilized) if you are hypersensitive or have a known allergy to azacitidine lyophilized.
  • Do not self-administer Azalpho (Azacitidine lyophilized) injection.
  • Do not administer Azalpho (Azacitidine lyophilized) injection without a proper prescription by your doctor.
  • If you have any severe disease, know the risks and benefits of Azalpho (Azacitidine lyophilized) injection before its administration.
Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Buy Azalpho (Azacitidine lyophilized) Tablets”

Your email address will not be published. Required fields are marked *