Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

Alltera

Brand Name: Alltera

Generic Name: Lopinavir and Ritonavir

Strength: 200mg/50mg

Manufacturer: Mylan

Packing: 120 tabs

Diseases: Anti HIV

Category:
Description

Description

Q1. What is Alltera (Ritonavir and Lopinavir)?

Ans. Alltera tablet is a combination of antiretroviral medications. This medication is used in the treatment of HIV (Human immunodeficiency virus) infection. Alltera (Ritonavir + Lopinavir) tablet helps to boost the body’s immune system to fight against infection.

Q2. How to take this medicine?

Ans. It is important to take the Alltera tablet as prescribed by your doctor. Swallow the whole tablet with a glass of water and take it regularly at the same time every day. Do not take this medicine in the wrong way as it may lead to some severe side effects.

Q3. What are the side effects?

Ans. Some common side effects are:- Taste changes, headache, vomiting, stomach pain, increased liver enzymes, diarrhea, nausea, blurred vision, etc. 

Q4. What happens if I miss a dose? 

Ans. If you miss a scheduled dose of Alltera tablet, contact your doctor immediately. Do not stop or change your dosing schedule without taking suggestions from your doctor. 

Q5. What are the warnings and precautions?

Ans. Before starting treatment with Alltera tablet, please inform your doctor about your previous medical history. 

  • Do not use this medicine if you are allergic to Ritonavir and Lopinavir.
  • Close monitoring of blood glucose levels is required during treatment with this medicine.
  • Alltera tablets should be used with caution in patients with a history of bleeding disorders.
  • Do not crush or break the tablet. 

Q6. What should I avoid while having treatment with this medicine?

Ans. Avoid contact with people who have infections. Follow your doctor’s instructions and restrictions about any food and other activities.

Q7. Can I drive after taking this medicine?

Ans. Alltera tablets may cause dizziness in some patients. Do not drive if you experience any symptoms of dizziness because it may affect your ability to drive.

Q8. How does Alltera (Ritonavir and Lopinavir) work?

Ans. Alltera tablet is a combination of two anti-HIV medicines: Ritonavir and Lopinavir. This medication works by interfering with an enzyme (protease), which is required by HIV-infected cells to make new viruses. This prevents the production and multiplication of new viruses in human cells. 

Q9. What are the storage conditions?

Ans. Store this medicine at room temperature. Keep it away from direct heat and light. Please consult your pharmacist or doctor for more details regarding the Alltera (Ritonavir and Lopinavir).  

Q10. Can I take this medicine during pregnancy?

Ans. Do not use Alltera tablet if you are pregnant or planning to become pregnant. This medication can cause harm to the unborn baby.

 

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Alltera”

Your email address will not be published. Required fields are marked *