Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

Abra-Bound

Brand Name:- Abra-Bound

Generic Name:- Albumin Bound Paclitaxel

Manufacturer:- Arechar Healthcare

Strength:- 100 mg

Dosage:- Injection

Storage:- Store at room temperature (10-30°C)

Indication:- Breast Cancer, Lung Cancer, Pancreatic Cancer

Category:
Description

Description

Overview of Abra-bound

Albumin Bound Paclitaxel is the active ingredient that is present in this highly effective medication named Abra-bound. Paclitaxel (protein-bound particle) belongs to a family of drugs known as antineoplastics. This regimen is available in the form of an injectable suspension with a strength of 100 mg. Abra-bound is indicated to treat patients with certain types of cancers (Ovary cancer, Breast cancer, Pancreatic cancer, and non-small cell lung cancer). This injection is slightly different because it is used alone and in combination with other drugs to treat metastasized breast and pancreatic cancer.

Abra-bound is a cancer-fighting medication and it works by preventing the spread of cancer cells. The recommended dosing schedule of Abra-bound injection varies according to the specific type of cancer and response to the treatment. This injection is administered to the patients through an IV (intravenous) line under the supervision of a highly professional medical team. 

Interactions 

If you are concerned about the interactions of other drugs and diseases with Abra-bound, discuss the complications and benefits of this therapeutic agent with your health professional. Seek immediate attention if any other non-prescribed medication interacts with Abra-bound injection. 

Medicine interactions:- Adalimumab, boceprevir, nelfinavir, delavirdine, etanercept, leflunomide, natalizumab, etc. are the drugs that may increase or decrease the serum concentration of CYP3A4 and also increase the risk of the immunosuppressive effect of Immunosuppressants. It is better to avoid the use of an Abra-bound in combination with these medications because it can lead to adverse events and lowers the effectiveness of the treatment.

Disease Interactions:- the use of Abra-bound injection may interact with various diseases like – severe conduction abnormalities, hepatic dysfunction, myelosuppression. Extreme caution and monitoring of the clinical condition are recommended in patients while receiving therapy with Abra-bound (Paclitaxel) to avoid these abnormalities. 

Food Interactions:- certain food like grapefruit and grapefruit juice may interact with Abra-bound (Paclitaxel) injection. and increase the risk of blood levels in patients. Avoid the use of such products because it can cause a serious allergic reaction and it includes symptoms like – nausea, diarrhea, hair loss, muscle pain or weakness, nerve damage, etc. 

Alcohol interactions:- consuming alcohol while receiving treatment with Abra-bound injection may increase the risk of excessive dizziness and drowsiness in patients. It is better to avoid the consumption and consult it with your medical professional before consuming. 

Q1. What is Abra-Bound?

Ans. Abra-bound contains Albumin-bound paclitaxel as an active ingredient and it is an anti-cancer medication that is indicated for the treatment of multiple types of cancers (Breast Cancer, Lung Cancer, and Pancreatic Cancer). 

Q2. What are the side effects of Abra-Bound?

Ans. Some common and known side effects of Abra-bound (Albumin-bound paclitaxel) injection are:- muscle pain, joint pain, numbness, tingling sensation on the hands or feet, weakness, dizziness nausea, vomiting, diarrhea, mouth sores, lightheadedness, difficulty in breathing, rapid weight gain, vision changes, seizures,  abdominal pain, pale skin, fever, chills, etc. 

Q3. How should I take Abra-Bound?

Ans.  Abra-bound (Albumin-bound paclitaxel) injection is given by a healthcare professional or a qualified nurse. It is administered under the strict supervision of a medical practitioner. It is advised to not self-administer this injection. 

Q4. What is the composition of Abra-Bound?

Ans. The composition of Abra-bound 100mg is Albumin-bound paclitaxel and it is available in the form of injection and it is advisable kindly do not self-administer this injection.  

Q5. Is Abra-Bound safe for use during pregnancy?

Ans. Abra-bound (Albumin-bound paclitaxel) injection is not recommended for use in pregnancy and women who are planning to become pregnant. The ingredients present in this medication can cause harm to the unborn baby.  

Q6. Is Abra-Bound safe for use during breastfeeding?

Ans. It is not known whether Abra-bound (albumin-bound paclitaxel) is excreted in human milk or not. It is necessary to take precautions to avoid adverse reactions. You should discontinue the administration of Abra-bound injection during lactation.

Q7. What happens if I miss a dose of Abra-Bound?

Ans. In case you miss a dose of Abra-bound (Albumin-bound paclitaxel) injection from your regular dosing schedule. Contact your medical practitioner or healthcare provider immediately and avoid skipping a dose from the next time.

Q8. Is Abra-Bound safe for use in liver patients?

Ans. Abra-bound (Albumin-bound paclitaxel) injection is not recommended for use in patients who are suffering from severe hepatic abnormalities. Your healthcare provider may monitor you closely and check the interactions with abra-bound in order to avoid some adverse effects. 

Q9. Is Abra-Bound safe for use in kidney patients?

Ans. Abra-bound (Albumin-bound paclitaxel) injection is not recommended for use in patients who are suffering from severe renal dysfunction. Your healthcare professional may monitor you closely and examine your health condition and check if the drug will get eliminated through kidneys or not. 

Q10. What are the warnings and precautions for Abra-Bound?

Ans. In order to avoid some serious effects of Abra-bound (Albumin-bound paclitaxel) injection, it is necessary to take some precautions and have full-fledged information about the warnings:-

  • Patients who experience a severe hypersensitivity reaction to Abra-bound should not receive this drug.
  • During Abra-bound therapy, sensory neuropathy can occur. The occurrence of grade 1 or 2 sensory neuropathy does not require dose modification or alteration. 
  • In order to avoid side effects like dizziness avoid the consumption of alcohol. 
  • Do not drive or operate heavy machinery because Abra-bound (Albumin-bound paclitaxel) injection can cause drowsiness in some patients.
Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Abra-Bound”

Your email address will not be published. Required fields are marked *