Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

Abiracine

Brand name: Abiracine

Generic name: Abiraterone Acetate

Manufacturer: Arechar

Strength: 250mg

Dosage form: Tablet

Composition: Abiraterone Acetate

Indication: Prostate cancer

Storage: Store at room temperature

Category:
Description

Description

Overview

Abiraterone Acetate is an active compound present in this highly effective medication named Abiracine. This regimen is indicated for the treatment of Prostate cancer and it is available in the form of a tablet and each film-coated tablet contains the strength of 250mg. Abiraterone Acetate belongs to a group of medications known as androgen biosynthesis inhibitors. Abiracine tablets work by decreasing the production of androgen in the body. 

Abiraterone Acetate is the version of the steroidal chemical abiraterone that has antiandrogen action and can be taken orally. This chemical has the potential to reduce testosterone production in both the testes and the adrenals to castrate-range levels. This pro-drug helps in restructuring the activity of anti-testosterone and stops the growth of cancer cells. Administer an Abiracine tablet orally with a glass of water and follow up on your regular dosing schedule prescribed by your medical professional or physician. 

Interactions

If you use any other non-prescribed medications while using Abiracine tablets, you may experience certain side effects. To minimize the risk of interactions, always tell your healthcare provider about your prior and current medical conditions.

Medicine interactions:- apalutamide, berotralstat, disopyramide, enzalutamide, gatifloxacin, hydrocodone, clozapine, etc are the drugs that may increase or decrease the serum concentration and metabolism of abiraterone acetate. It is better to avoid the use of Abiracine in combination with these drugs because it can cause some severe adverse events and decrease the effectiveness of the treatment.

Disease interactions:- the use of an Abiracine tablet may interact with various other diseases such as hepatic impairment. In order to avoid these abnormalities, extreme caution and monitoring of the clinical condition are recommended in patients while receiving treatment with Abiracine (abiraterone acetate).

Food interactions:- Avoid the use of such products that can interact with Abiracine (abiraterone acetate) because it can cause a serious allergic reaction and it includes side effects like – high blood pressure, urinary tract infection, muscle pain, high cholesterol levels, drowsiness, vomiting, confusion, cough, etc. 

Alcohol interactions:- consuming alcohol while receiving treatment with Abiracine (abiraterone acetate) tablets may increase the risk of excessive dizziness and drowsiness in patients. It is better to avoid the consumption and consult it with your physical or medical practitioner before consuming.

Q1. What is Abiracine?

Ans. Abiracine contains Abiraterone Acetate as an active ingredient and this medication is used for the treatment of Prostate cancer. This tablet is prescribed by your healthcare professional and it restricts the growth of cancer cells.  

Q2. What are the side effects of Abiracine?

Ans. Some common and known side effects of Abiracine are:- nausea, hypersensitivity, fever, anemia, headache, diarrhea, blurred vision, vomiting, cough, high cholesterol, vomiting, swelling, increased levels of blood fat, confusion, sweating, irritability, etc.

Q3. How should I take Abiracine?

Ans.  Take Abiracine tablets exactly in the same strength as recommended by the doctor. Do not miss the dose. Swallow Abiracine tablet with water. Do not crush or break it. 

Q4. What is the composition of Abiracine?

Ans. The composition of Abiracine 250mg is Abiraterone Acetate and it is available in the form of a tablet and it is advisable not to skip your regular dosing schedule.

Q5. Is Abiracine safe for use during pregnancy?

Ans. It is not known whether the Abiracine tablet is excreted in human milk or not. It is necessary to take precautions to avoid adverse reactions. You should discontinue the administration of Abiracine tablets during lactation.

Q6. Is Abiracine safe for use during breastfeeding?

Ans. It is not known whether the Abiracine tablet is excreted in human milk or not. It is necessary to take precautions to avoid adverse reactions. You should discontinue the administration of Abiracine tablets during lactation.

Q7. What happens if I miss a dose of Abiracine?

Ans.  In case you miss a dose of Abiracine (Abiraterone Acetate) tablet from your regular dosing schedule. Contact your medical practitioner or healthcare provider immediately and avoid skipping a dose from the next time.

Q8. Is Abiracine safe for use in liver patients?

Ans. Abiracine tablet is not recommended for use in patients who are suffering from severe hepatic abnormalities. Your healthcare provider may monitor you closely and check the interactions with Abiracine in order to avoid some adverse effects.

Q9. Is Abiracine safe for use in kidney patients?

Ans. Abiracine (Abiraterone Acetate) tablet is not recommended for use in patients who are suffering from severe renal dysfunction. Your healthcare professional may monitor you closely and examine your health condition and check if the drug will get eliminated through kidneys or not.

Q10. What are the warnings and precautions for Abiracine?

Ans. In order to avoid some serious effects of the Abiracine (Abiraterone Acetate) tablet, it is necessary to take some precautions and have full-fledged information about the warnings:-

  • Do not drive or operate heavy machinery because Abiracine tablets can cause drowsiness in some patients. 
  • During Abiracine therapy, dose modification or alteration is required in patients suffering from severe renal abnormalities. 
  • In order to avoid side effects like dizziness avoid the consumption of alcohol. 
  • Patients who experience a severe hypersensitivity reaction to Abiracine should not receive this drug.
Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Abiracine”

Your email address will not be published. Required fields are marked *