Flat 20% off on Medicines Genuine branded products Quality Assured Secure payment Delivery across 25000+ pincodes Assured Savings Multiple payment options

Fill the quantity to get latest price!

Abamune L

Brand Name: Abamune L

Generic Name: Abacavir and Lamivudine

Strength: 600mg and 300mg

Manufacturer: Cipla

Packing: 30 tabs

Diseases: Anti HIV

Category:
Description

Description

Q1. What is Abamune-L (Abacavir and Lamivudine)?

Ans. Abamune-L tablet is a combination of two anti-HIV medicines: Abacavir and Lamivudine. It is used in the treatment of HIV (Human immunodeficiency virus) infection. This medication boosts the body’s immune system to fight against infection.

Q2. How does Abamune-L (Abacavir and Lamivudine) work?

Ans. Abamune-L tablet is a combination of antiretroviral medications. It prevents the multiplication of viruses and helps in reducing the amount of virus from the body. This tablet also increases the count of CD4 cells (white blood cells that protect against infection) in your blood.

Q3.  What are the side effects? 

Ans. Some common side effects are:- nausea, fever, abdominal pain, allergic reaction, insomnia, diarrhea, bleeding, fatigue, indigestion, etc.

Q4. What happens if I miss a dose? 

Ans. If you miss a scheduled dose of Abamune-L tablet, contact your doctor immediately. Do not stop or change your dosing schedule without taking suggestions from your doctor.

Q5. Can I drive after taking this medicine?

Ans. Abamune-L tablets may cause dizziness in some patients. Do not drive if you experience any symptoms of dizziness because it may affect your ability to drive.

Q6.  What are the warnings and precautions?

Ans. Before starting treatment with the Abamune-L tablet, please inform your doctor about your previous medical history. 

  • Do not use Abamune-L tablet if you are allergic to Abacavir and Lamivudine.
  • Close monitoring of body fat distribution and body weight is required during treatment with this medicine. 
  • Do not crush or break the tablet. 
  • This medication increases the risk of lactic acidosis.

Q7. What are the storage conditions?

Ans. Store this medicine at room temperature. Keep it away from direct heat and light. Please consult your pharmacist or doctor for more details regarding the Abamune-L (Abacavir and Lamivudine). 

Q8. What should I avoid while having treatment with this medicine?

Ans. Avoid contact with people who have infections. Follow your doctor’s instructions and restrictions about any food and other activities.

Q9. Can I take this medicine during pregnancy?

Ans. Do not use Abamune-L tablet if you are pregnant or planning to become pregnant. This medication can cause harm to the unborn baby.

Q10.  How to take this medicine?

Ans. It is important to take the Abamune-L tablet as prescribed by your doctor. Swallow the whole tablet with a glass of water and take it regularly at the same time every day. Do not take this medicine in the wrong way as it may lead to some severe side effects. 

 

Reviews (0)

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Abamune L”

Your email address will not be published. Required fields are marked *